За мен

Здравейте!

Казвам се Силвия Атанасова. Китайското ми име е Ай Лин Лин 艾琳琳, но на кратко ми казват само Лин Лин. До 2012 година никога не ми е минавало и мисъл през ума, че животът ще ме отведе в Китай. 

След като завърших с отличие Математическата гимназия в родния Бургас, реших да сменя коренно посоката на образование и понеже ми е трудно да се занимавам само с една дейност, реших за по-интересно да уча редовно, две бакалавърски степени, в два различни университета… едновременно. Така 4 години по-късно се дипломирах успешно от Треньорски факултет на НСА “Васил Левски”, специалност тенис на корт и в НБУ, специалност Международни отношения. Все още нищо общо с Китай и китайски език.

Магистратурата беше тази, която ме отведе на Изток. През 2012 година спечелих пълна стипендия на Китайското правителство за магистърско обучение в Китай… и така започна моята Източна приказка. Отивайки в Китай, аз не само не говорех и думичка китайски, но и не си разопаковах багажа първите 3 месеца, защото смятах, че всеки един момент ще си тръгна. Така останах почти 5 години.
Попаднах в напълно непознат град – Нинбо, провинция Джъзян (на 200 км от Шанхай) и университетът Ningbo University, където 3 години по-късно завърших и своята магистратура по MBA (бизнес администрация). Китайският език беше най-голямото предизвикателство пред мен, но той ме плени с това колко различен, интересен и дълбок може да бъде. Не се отказах и, въпреки че не беше застъпен в официалното ми обучение, не пропусках нито една възможност да го изучавам.

Всеки език е “код” и единствено тогава, когато познаваме “кода”, ние можем истински да вникнем в разбиранията на местното население. Напредвайки с езика, пред мен започнаха да се отварят най-различни врати. Първоначално работех като учител по английски език за деца, след това като модел, актьор ( в Китай често се търсят естествени лица, непрофесионалисти, които да промотират различни продукти или да участват в рекламни кампании). По-късно получавах покани и за участия в ТВ предавания , презентации пред публика и т.н. А, накрая, след като установих, че има голям брой чужденци, на които не им се учи езика, но пък искат да си намерят работа, се превърнах и в агент на свободна практика, набирайки хора за различни китайски телевизионни, филмови и рекламни проекти. 

До 2017 година, колкото и да се опитвах да балансирам дължината на престоите си в Китай и България, тези в Китай бяха доста по- продължителни. От тогава насам реших да обърна монетата и България да бъде моята отправна точка. Връщайки се тук за по-дълго, моята основна цел е да пренеса колкото се може повече хора в Поднебесната империя, с тяхната култура, навици, обичаи, защото тя е тайнствена, необятна и безкрайно любопитна!

艾琳琳

За мен
За мен

Където и да отидете,
отидете с цялото си сърце.

- Конфуции

Запиши се за новини:

Следи ме @ Instagram

© 2018 China With Silvia. Хостинг от SUPERHOSTING.BG. Уеб дизайн от SEOMAX.BG